Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik na kruchym spodzie

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 35 dag
masło 150 g
jajko 1
cukier pół szkl
ser podwójnie mielony 800 g
budyń waniliowy 1
sok z cytryny
jajko 4
cukier 1 szkl
masło 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik na kruchym spodzie

Na stolnice przesiewamy mąkę, dodajemy pokrojone w kostkę masło, jajko i cukier. Zaczynamy od siekania ciasta nożem, a potem rękami szybko wyrabiamy ciasto. Ciasto zawijamy w folie i chłodzimy w lodówce 30 min. Po tym czasie ciasto rozkładamy na dnie tortownicy. Masę serową zaczynamy od ucierania masła z cukrem. Stopniowo do masy dodajemy żółtka a potem ser. Dodajemy też sok z cytryny i budyń. Na końcu ubijamy piane z białek i mieszamy z masa serową. Masę serową wykładamy na kruche ciasto i zapiekamy ok 60 min w 180st.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dorota20w 01.01.2012 16:48
dziekuję
Magula 01.01.2012 13:59
fajne ciacho
1j1o1l1a1 31.12.2011 18:49
apetyczne
Magdalena67 31.12.2011 16:32
mniam
[email protected] 31.12.2011 16:17
pycha
[email protected] 31.12.2011 15:58
pycga

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak