Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajecznica z pieczonym mięsem i kiełkami

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 6 szt
schab pieczony 3 plastry
sól
pieprz
chili
majeranek
Zioła prowansalskie suszone Prymat
oliwa 1 łyżka
kiełki rzodkiewki pół szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Jajecznica z pieczonym mięsem i kiełkami

Na patelni rozgrzewamy oliwę (niezbyt mocno). Mięso kroimy w kostkę i wrzucamy na patelnię, oprószamy szczypta soli, pieprzu, chili, majeranku, ziół prowansalskich i smażymy aż się zarumieni. jajka wbijamy do miski i rozkłócamy. Na patelnie do mięsa wylewamy masę jajeczną. Dodajemy kiełki. Wszystko mieszamy i smażymy aż jajecznica się zetnie. Podajemy z pieczywem i np kiszonymi ogórkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak