Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa grzybowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

grzyby leśne 2 garści
ziemniaki 5-6 szt
marchewka 2 szt
skrzydełka kurczaka 2 szt
śmietana 18 proc
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
ziele angielskie 5 szt
cebula 1/3 szt
olej
pietruszka do smaku
Bulion grzybowy 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa grzybowa

Kroki postępowania

1
Do garnka wlać ok.1,5 litra wody,dodać 2 skrzydełka kurczaka,pokrojone w kostkę ziemniaki,pokrojone marchewki,liście laurowe,ziele angielskie i kostki grzybowe.Gotować.
Krok 1 - Zupa grzybowa foto
2
Na rozgrzanym olej wrzucić wcześniej ugotowane grzyby,przyprawić solą i smażyć.Do podsmażonych grzybów dodać pokrojoną cebulkę i chwilę poddusić.Zawartość patelni (prócz oleju) wrzucić do gotującej się zupy.
Krok 2 - Zupa grzybowa foto
3
Gdy wszystkie składniki będą już miękkie,zmniejszyć ogień i dodać śmietanę.Chwilę gotować.
Krok 3 - Zupa grzybowa foto
4
Gotową zupę posypać natką pietruszki.
Krok 4 - Zupa grzybowa foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Emilia22 01.01.2012 09:41
kurki,podgrzybki,turki
Ewa6274879 31.12.2011 18:12
bardzo dobra :)
SmacznaPyza 31.12.2011 16:42
jakie konkretnie grzyby?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak