Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasztet wieprzowo - drobiowy

2.0
(4)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięsowieprzowe pół kg
mięso z kurczaka pół kg
wątróbki drobiowe 10 dag
sól 1 łyżeczka
pieprz
gałka muszkatołowa 1 łyzeczka
jajko 2
ziele ang 10
cebula 1
bułka czerstwa
Liść laurowy suszony Prymat 2

Przepis i sposób przygotowania na: Pasztet wieprzowo - drobiowy

Do dużego garnka włożyć wieprzowinę, kurczaka i wątróbki, dodać ziele angielskie i liście laurowe oraz opaloną nad płomieniem cebulę. Zalać wodą i gotować do miękkości. Mięso odcedzić z wywaru (w którym namoczyć bułkę), ostudzić, przekręcić przez maszynkę razem z bułką. Do masy mięsnej dodać przyprawy i jajka, następnie wyrobić dobrze. Masę przełożyć do formy keksówki. Piec ok 1,5 godziny w 180st.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

czekoladka_m 17.04.2012 14:00
uwielbiam domowe pasztety mniam:):)
dorota20w 01.01.2012 16:50
dziękuję
kriso 31.12.2011 17:39
rewelacja
Mati13 31.12.2011 14:16
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak