Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zielona sałatka z kapusty włoskiej

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta włoska 1/2 główki
sok z cytryny 2 łyżki
sól
cukier
olej słonecznikowy 4 łyżki
natka pietruszki 1/2 pęczka
ogórki 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Zielona sałatka z kapusty włoskiej

Kapustę oczyścić , zdjąć wierzchnie liście , obmyć , drobno poszatkować . Posolić i ostawić pod przykryciem na 30 minut . ogórki obrać , pokroić w kostkę . Sok z cytryny rozetrzeć z solą i cukrem , dodać olej , wymieszać . Kapustę połączyć z ogórkiem , polać sosem , dokładnie wymieszać . Natkę umyć , drobniutko posiekać . Sałatkę przełożyć do salaterki , posypać natką pietruszki .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 03.03.2013 00:36
akurat dzisiaj została mi kapusta włoska i już wiem co mam z niej zrobić
kriko 07.01.2013 20:04
pycha
Krzysztof15 14.09.2012 18:12
lubie sałatki
safcia 21.06.2012 07:36
pycha moj maz sobie ja chwali
Luki 13.02.2012 17:18
super pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak