Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marmolada nektarynkowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

nektarynki 2 kilogram
limonka 2 sztuka
cukier 1 kilogram
imbir 1 kawałek

Przepis i sposób przygotowania na: Marmolada nektarynkowa

Nektarynki obieramy i usuwamy wszystkie pestki. Kroimy w kawałki i pieczemy w piekarniku w temp ok. 120 stopni przez 30-40 minut. Przecieramy przez sitko (można zmiksować). Niewielki kawałek korzenia imbiru drobno siekamy i smażymy w 1/4 szklanki cukru skropionej wodą. Pozostały cukier i podsmażony imbir dodajemy do przetartych nektarynek i dusimy jeszcze 20 min. stale mieszając. Limonkę (wraz ze skórką) kroimy w plastry. Przekładamy marmoladę z kilkoma plastrami limonki do pękatych słoików.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak