Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Piernik miodowy

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto:
cukier 1 szklanka
miód sztuczny 1 szklanka
olej 1 szklanka
mąka 35 dag
jaja 7 sztuk
drożdże 10 dag
Soda oczyszczona Prymat 2 łyżeczki
masa
mleko 1/2 l
kasza manna 4 łyżki
cukier wanilinowy 1 opakowanie
cukie puder 1 szklanka
masło 1 kostka
powido śliwkowe
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Piernik miodowy

Kroki postępowania

1
1/2 l mleka zagotować z kaszą, dodać cukier waniliowy i łyżkę cukru pudru. Utrzeć masło z cukrem pudrem i wystudzoną masę grysikową.
Krok 1 - Piernik miodowy foto
2
Cukier i drożdże utrzeć, dodać żółtka, miód, mąkę i pozostałe składniki + ubite białka. Ciasto podzielić na 2 części, upiec 2 placki i każdy przekroić na pół. Placki smarujemy powidłem.
Krok 2 - Piernik miodowy foto
3
Na powidło nakładamy masę, przykrywamy plackiem.
Krok 3 - Piernik miodowy foto
4
Czynność powtarzamy.
Krok 4 - Piernik miodowy foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

suzana 31.12.2011 11:01
pychota

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak