Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filety z dorsza w cieście z mąki ryżowej

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka ryżowa 3 łyżki
sos sojowy 3 łyżki
wiórki kokosowe 3 łyżki
sok z cytryny 3 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
czosnek 3 ząbki
tłuszcz do smażenia
filet z dorsza 1 kg
Papryka ostra mielona Prymat 1/2 łyżeczki
jajko 2 małe

Przepis i sposób przygotowania na: Filety z dorsza w cieście z mąki ryżowej

Filety umyć osuszyć, pokroić w kostkę, oprószyć solą, pieprzem. Skropić sokiem z cytryny. Do miski wybić jajka, wlać sos sojowy, zmiksować, dodać mąkę, wiórki kokosowe, przeciśnięty przez praskę czosnek, paprykę ostrą, wymieszać. ( ciasto powinno mieć konsystencję ciasta naleśnikowego) Kostki rybne nabijać na widelec, maczać w cieście i smażyć w głębokim tłuszczu. Rumianą rybę wyjmować łyżką cedzakową, osączyć z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku. Podawać z surówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 24.05.2013 17:03
Ciekawy sposób na rybę.
mirosława4 29.09.2012 19:38
zdrowa i smaczna rybka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak