Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Botwinka w słoikach

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

botwinka
woda
sól
Kwas cytrynowy Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Botwinka w słoikach

Botwinkę oczyszczamy, drobno siekamy. Napełniamy nią słoiki. Na 1 l wody dodajemy 1 łyżeczkę soli, szczyptę kwasku. Wodę zagotowujemy, wlewamy do słoików. Zakręcamy i pasteryzujemy około 5 minut. Botwinka jest świetna zimą do barszczyku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

artur7 30.06.2012 07:10
pomyslowe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak