Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba po wiejsku w sosie z pestek dyni

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z dowolnej ryby 4 kostka
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuka
ziele angielskie 3 ziarna
masło 1 łyżka
nasiona dyni 1/3 szklanka
majonez 1/3 szklanka
czosnek 1/2 ząbek
sól do smaku
cukier do smaku
woda 1,5 szklanka
cytrynka do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba po wiejsku w sosie z pestek dyni

Wodę zagotować z liściem laurowym, zielem angielskim i solą. Wrzucić zamrożony filet w kostkach i na małym ogniu gotować aż zmięknie. Wyjąć filet, osączyć i skropić sokiem z cytryny. Gdy ostygnie, wstawić do lodówki. Rozgrzać masło na patelni i wrzucić pestki dyni, lekko posolić. Smażyć stale mieszając przez ok. 5 min. na silnym ogniu. Majonez wymieszać ze śmietaną i dodać ostudzone pestki. Sos doprawić przeciśniętym przez praske czosnkiem. Polać rybę sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna Jussstiii 02.01.2012 14:41
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak