Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Naleśniki z papryką i mielonym mięsem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna 20 dag
jajko 1 szt
woda gazowana 1/2 szkl
mleko 1/2 szkl
oliwa 1 łyżka
mięso mielone 1/2 kg
cebula 2 szt
papryka 2 szt
smalec 2 łyżki
czosnek 1 ząbek
kukurydza marynowana 1/2 szkl
pomidory 3 szt
Papryka ostra mielona Prymat do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku
ser żółty 1 (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: Naleśniki z papryką i mielonym mięsem

Do miski wybić jajko, zmiksować, wsypać mąkę, wlać mleko wodę mineralną, oliwę i dokładnie zmiksować. Z ciasta usmażyć cienkie naleśniki. Na patelni rozgrzać smalec, wsypać posiekaną cebulę i pokrojoną w kostkę paprykę, podsmażyć, dodać mielone mięso i smażyć przez 15 minut. Następnie dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, obrane ze skórki pomidory, odsączoną z zalewy kukurydzę, gotować około 10 minut. Przyprawić do smaku solą, pieprzem i mieloną papryką. Farsz wykładać na ciepłe naleśniki, zwinąć, ułożyć w naczyniu żaroodpornym, posypać żółtym serem. Włożyć do nagrzanego piekarnika i zapiec.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 20.12.2012 11:11
bardzo podoba mi się ten pomysł
IlonaAlbertos 12.11.2012 19:03
Takie naleśniki uwielbiam.
m1monika 16.01.2012 15:58
brzmi smakowicie :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak