Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki cielęce z listkeim szałwii

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cielęcina 0,7 kilogram
ziemniaki 0,7 kilogram
papryka czerwona 1 sztuka
cebula biała 1 sztuka
koncentrat pomidorowy 50 gram
szałwia 1 pęczek
masło 1 łyżka
olej roślinny 1/3 szklanka
sól do smaku
mleko 2% 4 łyżka
papryka zielona 1 sztuka
kostka rosołowa 1 sztuka
boczek wędzony 8 plastry

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki cielęce z listkeim szałwii

Mięso myjemy, osuszamy,kroimy na 8 plastrów i rozbijamy. Posypujemy solą i pieprzem, nakładamy cienką warstwę koncentratu pomidorowego. Kładziemu na to po plasterku boczku, pokrojona w paski paprykę i po 2 listki szałwii. Rolujemy i spinamy wykałaczką (lub okręcamy białą nitką). Obsmżamy dokładnie z każdej strony. Wyjmujemy roladki na talerz i na tym tłuszczu zeszklimy drobno posiekaną cebulkę. Przygotować 3/4 szklanki bulionu z kostki rosołowej. Gdy cebula jest już zarumieniona wlać pozostały koncentrat i wrzycić roladki. Zalać bulionem i dusić ok. 30 min. Ugotowane ziemniaki wydusić dodająć 1 łyżkę masła i 4 łyżki mleka. Do dekoracji talerza użyjemy pozostałych listków szałwii.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Łukasz15 30.12.2011 23:39
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak