Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi ruskie podsmażane

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
ser biały 1 kg
pieprz do smaku
cebula 1 sztuka
sól do smaku
mąka 1 kg
mleko gorące 200 ml
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi ruskie podsmażane

Ziemniaki obieramy, płuczemy i gotujemy w osolonej wodzie. Nastepnie odcedzamy, i rozbijamy tłuczkiem. Przyprawiamy solą i pieprzem. Odstawiamy chwle do przestygniecia. W tym czasie cebulę obieramy , kroimy w kostkę. Podsmażamy na oleju. Podsmażona cebulke dodajemy do ziemniaków, dodajemy też ser i dokładnie dusimy. Na stolnice wsypujemy makę , i zarabiamy ciasto goracym mlekiem, następnie zagniatamy ciasto, wałkujemy i wycinamy szklanka krązki. Z ziemniaków formujemy małe kulki . Lepimy pierogi. Ktore nastepnie gotujemy w osolonej wodzie. Ja osobiście od razu smaże bo takie lubie najbardziej .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorian 07.01.2012 21:02
apetyczne
ziutula
ziutula 02.01.2012 05:55
oj,,,dobre..
Emilia22 31.12.2011 14:09
super
Kamila/kami007 31.12.2011 08:40
mmmm
Łukasz15 30.12.2011 23:39
wiesz co dobre
Magdalena67 30.12.2011 23:17
Lubie ruskie pierogi :) pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak