Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta z jabłkami i śmietaną

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta biała 1 kg
jabłka 3 szt
marchewka 1 szt
masło 5 dag
mąka pszenna 8 dag
śmietana 1/2 szkl
koperek 2 łyżki
Kwas cytrynowy Prymat do smaku
cukier do smaku
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta z jabłkami i śmietaną

Kapustę poszatkować, zalać wodą i zagotować, odcedzić. Następnie dodać startą na dużych oczkach marchew, masło, wlać kilka łyżek gorącej wody i dusić pod przykryciem kilka minut. Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne, pokroić w cienkie plasterki, dodać do kapusty i dusić do miękkości. Śmietanę wymieszać z mąką, połączyć z kapustą, zagotować. Przyprawić do smaku solą, cukrem i kwaskiem cytrynowym, dodać koperek, wymieszać. Podawać na gorąco.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mirosława4 12.02.2014 11:10
do drugiego dania w sam raz
Seba 01.09.2012 10:15
pycha
IlonaAlbertos 30.07.2012 15:54
Na pewno pyszna.
Motorek 23.02.2012 15:47
pycha
Iwona51
Iwona51 26.01.2012 17:27
smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak