Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chłodnik owocowy z jabłek i gruszek

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jabłka 70 dag
gruszki 1/2 kg
cukier 15 dag
cukier waniliowy 2 łyżeczki
mleko 1 l
woda 1 l
wino białe wytrawne 150 ml
Cynamon mielony Prymat 1 łyżeczka
mąka 1 łyżka
śmietanka 3 łyżki
sok z cytryny do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Chłodnik owocowy z jabłek i gruszek

Jabłka i gruszki obrać, usunąć gniazda nasienne, pokroić w kostkę, włożyć do garnka, zalać wodą, wsypać cukier i gotować do miękkości. Następnie dodać cynamon, cukier waniliowy, mleko wymieszane z mąką, wino, zagotować. Zupę zdjąć z ognia, wlać śmietankę, przyprawić do smaku sokiem z cytryny i oziębić w lodówce. Podawać z groszkiem ptysiowym, biszkoptami lub krakersami.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mirosława4 13.10.2013 15:40
ciekawy przepis
olkaaa 24.09.2012 21:16
brzmi ciekawie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak