Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kopytka

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 55 dag
masło 2 łyżki
jajko 2
sól do smaku
ziemniaki ugotowane w mundurkach kg

Przepis i sposób przygotowania na: Kopytka

Kroki postępowania

1
Ugotowane ziemniaki w lekko osolonej wodzie (można gotować w mundurkach) obieramy. Dodajemy masło i ubijamy na puree. Odstawiamy do ostygnięcia.
Krok 1 - Kopytka foto
2
Wbijamy jajka i dodajemy mąki.
Krok 2 - Kopytka foto
3
Solimy i składniki najpierw mieszamy,a potem wyrabiamy ciasto.
Krok 3 - Kopytka foto
4
Ciasto dzielimy na 3-4 części. Z każdej części formujemy podłużne wałeczki.
Krok 4 - Kopytka foto
5
Ostrym nożem ucinamy 2 cm kawałki.
Krok 5 - Kopytka foto
6
Ucięte kopytka gotujemy w lekko osolonej wodzie 3 min po wypłynięciu.
Krok 6 - Kopytka foto
7
Podajemy z mięsem.
Krok 7 - Kopytka foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Marlena/Kinia 06.01.2012 20:57
uwielbiam kopytka
MAR3STA 01.01.2012 16:08
smaczne
Sroczka 31.12.2011 19:53
uwielbiam
Jarlin 31.12.2011 17:24
ja też lubię :)
BernadettaP 31.12.2011 07:12
Oj, kopytka to ja lubię :)
Agnieszka_B 31.12.2011 07:08
Do takich kopytek sos grzybowy i .... rewelacja:)
staropolanka5 31.12.2011 00:42
ulubione
foczka-ks 31.12.2011 00:37
pyszny
ziutula
ziutula 30.12.2011 23:41
pyszne i zawsze do zjedzenia...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak