Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kanapki z jajecznicą

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 6 sztuka
szczypiorek usiekany 1 pęczek
pomidor 2 sztuka
masło 1/3 kostka
śmietana 30% 250 gram
sól do smaku
pieprz do smaku
chleb 4 kromka
bazylia 1 pęczek

Przepis i sposób przygotowania na: Kanapki z jajecznicą

Zieleninę umyć i osuszyć. Bazylię drobno siekamy, szczypiorek kroimy na 3 cm odcinki. Jajka, bazylię i śmietanę miksujemy. Przyprawiamy solą i pieprzem według uznania. Dzielimy na 4 porcje i każdą porcje smażymy na łyżce masła. Chleb ksmarujemy masłem, kładziemy plaster pomidora i przykladamy jajecznicą. Dekorujemy szczypiorkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak