Ciasto cynamonowe w andrucie

Ciasto cynamonowe w andrucie

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gram

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • margaryna

    250 g
  • jajka

    4 sztuki
  • cukier brązowy

    3/4 szklanki
  • mleko

    250 ml
  • mąka

    2 szklanki
  • proszek do pieczenia

    2,5 łyżeczki
  • cynamon Prymat

    1 opakowania
  • CIASTO Z MAKIEM
  • cukier

    6 łyżek
  • białka

    5 sztuk
  • mak

    0,5 szklanki
  • proszek do pieczenia

    1 łyżeczka
  • mąka

    3 łyżki
  • rum

    2 kieliszki
  • KREM
  • śmietana kremówka

    1 litr
  • cukier puder

    0,5 szklanki
  • śmietan fix

    3 sztuki
  • dżem z czarnej porzeczki

    1 słoik
  • andrut

Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Margarynę ubić z brązowym cukrem na puszystą masę, pod koniec dodawać
po jednym jajku ciągle miksując. Następnie dodać przesianą mąkę z
proszkiem do pieczenia i cynamonem, a na koniec wlać mleko. Zmiksować
na gładką masę. Ciasto podzielić na pół i wylać na dwie blaszki (
36x24 cm.) Piec ok 25-30 min w temp. 180\'C Białka ubić na sztywno, pod
koniec dodając cukier. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia i dodać
mak. Delikatnie dodać do piany i wymieszać drewnianą łyżką. Na koniec
dodać jeszcze rum i lekko wymieszać. Ciasto wyłożyć na tą samą blaszkę
i piec ok 20 min w temp. 180\'C. Śmietanę ubić na sztywno, pod koniec
ubijania dodać cukier oraz śmietan fix\'y. Wafle smarujemy dżemem i na
waflu umieszczamy ciasto cynamonowe. Masę dzielimy na pół i nakładamy
na ciasto cynamonowe, a następnie umieszczamy ciasto bezowe i
przykrywamy drugą częścią ciasta cynamonowego. Delikatnie dociskamy by
wyrównać ciasto i schładzamy ok godziny. Smacznego !!

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (27)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

pestka

18.04.2017 15:03
bardzo smacznie wygląda to ciasto

Grazyna0211

18.04.2017 14:48
super ciasto

Klausia

12.12.2015 20:45
dobre ciasto :)

Ewelina38

05.10.2013 19:21
fotka robi wrażenie, a ciasto jest idealnie :)

Seba

21.08.2013 08:43
bardzo smaczne

Angelika10

14.05.2013 00:07
przepyszne :)

czekoladka_m

02.05.2013 10:19
jakie piękne równe warstwy:):)

Ewa104

07.03.2013 14:22
Super pomysł a andrutami.Równiutkie,piękne ciacho.

RenataZ-et

16.11.2012 17:52
ciasto wygląda ślicznie

Iiiiii

05.04.2012 06:39
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat