Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karp wigilijny w panierce

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

karp 10 szt
jajko 1 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat do smaku
sól do smaku
sok z cytryny do smaku
masło do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Karp wigilijny w panierce

Kawałki karpia skrapiamy sokiem z cytryny, a następnie solimy. Odstawiamy na ok godz. Jajko lekko rozbijamy z odrobiną soli. Karpia moczymy w jajku, a następnie w bułce i smażymy na małym ogniu na masełku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

barbara11561 07.08.2013 13:24
u mnie też na karp wigilię
Łukasz15 22.01.2013 22:46
Bardzo lubię karpia
Ela15 15.01.2013 20:15
bardzo lubię
Krystyna32 16.10.2012 09:40
super
Katarzyna59 04.10.2012 18:05
bardzo lubię
olkaaa 16.04.2012 07:37
uwielbiam
ronald88 19.02.2012 15:32
super
calliope 22.01.2012 09:23
na święta niezastąpiony :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak