Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ogórek z pastą selerową

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

seler
ziemniaki 2
cebula
olej 150 ml
sól
pieprz
ogórek
koperek 3 gałązki
rzodkiewki

Przepis i sposób przygotowania na: Ogórek z pastą selerową

Selera obrać, umyć i pokroić na kawałki. Ugotować, wystudzić. Cebulę obrać i gotować do miękkości. Ziemniaki wyszorować i ugotować w mundurkach. Wystudzić. Obrać i zetrzeć z selerem i cebulą na tarce o małych oczkach. Warzywa doprawić i utrzeć na gładką masę, dodając stopniowo olej. Koperek, rzodkiewki i ogórka umyć i osuszyć. Ogórka pokroić w plastry i nałożyć po porcji pasty. Udekorować rzodkiewkami i koperkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak