Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kurczak nadziewany

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kurczak 1
masło 100 g
cebula 1 szt
mięso mielone 300 g
wątróbka drobiowa 3 szt
jajko 1
olej
Gałka muszkatołowa mielona Prymat
sól
pieprz
natka pietruszki 1/2 pęczka

Przepis i sposób przygotowania na: kurczak nadziewany

Cebulę posiekać i zeszklić na połowie masła.Wątróbkę posiekać wymieszać z mięsem mielonym,cebulą, jajkiem solą pieprzem ,oraz posiekaną natką pietruszki i szczyptą gałki.
Kurczaka umyć odciąć szyję i skrzydła.Tuszkę wypełnić farszem zszyć bawełnianą nicią.Posmarować resztą masła opruszyć przyprawą do kurczaka.
Kurczaka położyć w posmarowanej formie i upiec
(Piec 60min.)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 04.03.2015 08:59
smacznie nadziany kurczak
[email protected] 20.02.2013 09:37
musi być pyszne
kriko 17.01.2013 10:39
pychota
Krzysztof15 21.08.2012 20:28
pyszne
edi 04.03.2012 11:44
Smaczne:)
Luki 23.01.2012 17:49
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak