Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa ziemniaczano - fasolowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

biała fasola 1 garść
ziemniaki 6-8 sztuk
cebula 1 sztuka
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki
pomidory z puszki lub koncentrat 1 puszka
czosnek 2-3 ząbki
mąka 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
boczek wędzony 300 surowy
fasola 1 garść
kapusta kiszona 300 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa ziemniaczano - fasolowa

Fasolę trzeba namoczyć na noc, rano ugotować do miękkości. Boczek pokroić na kawałki, część zostawić na skwarki. W dużym garnku zagotować 2,5 litra wody, dodać boczek w kawałkach, gotować por przykryciem ok. pół godziny. Następnie dodać ziemniaki i liście laurowe, i dalej gotować. kiedy ziemniaki zmiękną, dodać obie fasole, pomidory i kapustę i gotować jeszcze około 20 minut. Na skwarkach z boczku usmażyć drobno posiekaną cebulę, dodać 2 łyżki mąki, rozprowadzić wodą i całość wlać do zupy. Dodać czosnek, zagotować , przyprawić. Zupę zostawić pod przykryciem jeszcze około pół godziny, i można jeść. Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak