Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tilapia panierowana

3.0
(13)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filetów z tilapii 4-5
łyżki soku z cytryny 2-3
jajko 2
sól, pieprz ziołowy, Kucharek w proszku do smaku:
olej do smażenia:

Przepis i sposób przygotowania na: Tilapia panierowana

Rybę wyjąć z zamrażarki jakąś godzinę-dwie przed przyrządzaniem, gdy nieco zmiękną skropić sokiem z cytryny. Ma lekko odtajać, ale nie rozmrozić się. Jajka roztrzepać z 1 łyżką kucharka. Filety lekko oprószyć solą i pieprzem ziołowym. Panierować kolejno w mące, jajku i bułce tartej. Kłaść na rozgrzaną patelnię z olejem i smażyć na dość silnym ogniu aż ładnie się zezłoci z obu stron. Gdy ryba jest obsmażona przykryć patelnię, zmniejszyć płomień i poddusić ją jeszcze kilka minut. Podawać z ziemniakami i surówką z kiszonej kapusty.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jogobella23 23.02.2012 16:55
super
Edyta31 19.08.2011 23:36
przepysznie wygląda :)
SmacznaPyza 03.12.2010 08:40
ja muszę przyznać, że nie przypadła mi za bardzo do gustu ta rybka...
Aleksandra45 02.12.2010 20:57
ja też bardzo lubię tilapię
mariusz14 28.09.2010 21:52
ciekawe
Ewa104 14.09.2010 14:34
Bardzo lubię tilapię , przypomina mi w smaku karpia.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak