Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasztet z dorsza

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filet z dorsza 40 dag
słonina 10 dag
chleb 3 kromki
mleko 100 ml
cebula dymka ze szczypiorkiem 2 pęczki
olej
jajko ugotowane na twardo 3
jajko 2
koperek 2 pęczki
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Pasztet z dorsza

Chleb namoczyć w mleku, odcisnąć. Zmielić z dorszem i słoniną. Dymki oczyścić, pokroić i udusić na oleju, Dodać z surowymi jajkami i posiekaną zieleniną do ryby. Doprawić solą, pieprzem i przyprawą. 1/2 farszu włożyć do natłuszczonej keksówki. Pośrodku położyć jajka. Przykryć resztą farszu. Piec w temp. 180 stopni ok. 45 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak