Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajecznica z wędzonym trewalem,natką pietruszki i grzankami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 2 szt
wędzony trewal 3 plastry
cebula 1/2 szt
sól, pieprz
bułka pszenna 1 szt.
oliwa 1 łyżka
natka pietruszki 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Jajecznica z wędzonym trewalem,natką pietruszki i grzankami

Jajka wbijamy do miseczki. Wędzonego trewala kroimy w kostkę, a cebulę drobno siekamy. Świeżą natkę pietruszki kroimy nożem, ale niezbyt drobno. Bułkę kroimy w kromki i skrapiamy oliwą. Na patelni rozgrzewamy 1 łyżeczkę oliwy, dodajemy wędzonego trewala i posiekaną cebulkę, gdy cebula się zeszkli wsypujemy siekaną pietruszkę i jeszcze chwilkę dusimy. Na patelni grillowej podsmażamy grzanki, gdy je odwracamy ponownie je skrapiamy oliwą. Gdy grzanki są złociste wykładamy je na talerz. Do ryby i cebulki dodajemy jajka, doprawiamy delikatnie solą i trzymamy tak długo aż jajecznica uzyska wymaganą gęstość. Jajecznicę wykładamy na środek talerza. Doprawiamy ją pieprzem i dekorujemy natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pacpaw 30.12.2011 21:07
jutro na śniadanie coś jajecznego zrobię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak