Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada ze schabu

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości 1,5 kg
kabanos
papryka czerwona
cebula
ogórki konserwowe 5
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
sól
pieprz
sos sojowy
majeranek

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada ze schabu

Warzywa pokroić w kostkę. Wymieszać z bułką tartą, mąką, doprawić. Schab naciąć wzdłuż, aby powstał prostokąt. Rozbić, oprószyć solą i pieprzem, skropić sosem sojowym. Farsz wyłożyć na mięso. Wzdłuż brzegu kłaść kabanosa. Ciasno zwinąć, obwiązać nicią i obficie oprószyć majerankiem. Piec w rękawie ok. 45 minut w temp. 160 stopni C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak