Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rogaliki waniliowo-migdałowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

migdały mielone 100 gr
mąka 30 dkg
cukier waniliowy 4 łyżeczki
masło 200 gr
cukier 50 gr
POSYPKA
cukier puder 15 dkg
cukier waniliowy 6 łyżeczek

Przepis i sposób przygotowania na: Rogaliki waniliowo-migdałowe

Z migdałów,mąki,cukrów,i masła zagnieść ciasto.Włożyć na 1 godz do lodówki.Formować małe rogaliki i układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.Piec w 160 st około 10-15 min.Jeszcze ciepłe rogaliki obtoczyć w posypce cukrowej.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina38 01.01.2014 18:28
w moich ulubionych smakach :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak