Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz po meksykańsku

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

karczek wieprzowy 1 kg
cebula 2 szt
papryka czerwona 2 szt
fasola czerwona 2 puszki
pomidory 0,5 kg
czosnek 6 ząbków
ketchup pikantny 4 łyżki
kolendra mielona 1 łyżeczka
papryczki chili drobno pokrojo 2 szt
sól do smaku
Chili pieprz cayenne mielone Prymat do smaku
oregano 1 łyżeczka
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz po meksykańsku

Mięso pokroić w kostkę i usmażyć na margarynie z pokrojonymi w kostkę cebulami,dolewając niewielką ilość wody dusimy do miękkości.Dodać pomidory obrane z skórki ,czosnek przeciśnięty przez praskę,odsączoną fasolę i pozostałe składniki.Całość dusimy tak długo aż sos zgęstnieje.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kate131 28.03.2012 08:54
super
kuklik 21.02.2012 14:47
puchota
Ewa6274879 10.01.2012 12:34
na pewno jest bardzo smaczny :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak