Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marynata do kaczki

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

olej 4 łyżkia
ocet winny 4 łyżki
miód 1 duża łyżka
chili 1 czubata łyżeczka
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Marynata do kaczki

Olej mieszamy z octem winnym, miodem i chili. Doprawiamy solą. Oczyszczone kacze mięso (np. udka lub piersi) zalewamy marynatą i trzymamy przez 24 godziny w chłodnym miejscu- w tym czasie kilka razy je obracamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

sylwia / sytofala 03.02.2012 19:53
oj widzę coraz więcej w moim klimacie :)
gusia1000 31.01.2012 18:33
warto skorzysta? z przepisu.
Mariusz10 08.01.2012 18:45
super
MAR3STA 02.01.2012 21:55
fajna
pacpaw 30.12.2011 21:11
tym razem zrobię udka ziołowo, ale na słodko-pikantnie tez kiedyś wykorzystam
halinka1011 30.12.2011 18:01
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak