Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada twarogowa ze szpinakiem i łososiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wędzony łosoś 20 dag
szpinak 50 dag
jogurt naturalny 4 łyżki
jajko 4 szt
sól
masło do smażenia
twaróg 25 (mielony)

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada twarogowa ze szpinakiem i łososiem

Szpinak poddusić na maśle, odsączyć. Dodać żółtka oraz ubitą pianę z białek. Wymieszać i doprawić solą oraz pieprzem. Blachę do pieczenia wyłożyć papierem do pieczenia, rozsmarować szpinak. Piec ok. 15 min. w temp. 200 stopni. Twaróg wymieszać z jogurtem i rozsmarować na szpinaku. Na wierzchu ułozyć łososia i zrolować. Odstawić na dwie godziny do lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 21.08.2013 07:41
fajny pomysł
Wafelek2601 14.08.2013 16:16
Pyszności.
olkaaa 19.01.2013 13:29
super przepis
barbara11561 19.09.2012 16:30
warto wpaść na taką ucztę:)
AgaS10 08.01.2012 10:00
skusiłabym się na taka roladkę:)
Magdalena1110 30.12.2011 21:49
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak