Pierś z kurczaka w ziołach prowansalskich

Pierś z kurczaka w ziołach prowansalskich

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierś z kury

    2 szt
  • śmietana 18 proc

    200 ml
  • olej

    3 łyżki
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • woda

    50 ml
  • zioła prowansalskie

    2 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pierś pokroić w kostkę i podsmażyć na oleju.Śmietanę wymieszać z wodą, ziołami i doprawić solą i pieprzem.Dodać do mięsa i dusić około 10 min .Podać z ryżem na sypko i buraczkami.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Katarzyna59

21.12.2013 16:07
smaczne jedzonko

Krystyna32

18.03.2012 12:11
pycha

smakowita

30.12.2011 22:57
musi być pyszne

matii6

30.12.2011 18:52
ciekawie podane

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat