Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krokiety z farszem mięsno-pieczarkowym

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 250 g
jajko 3
woda 250 g
mleko 250 g
olej 3 łyżki
mięso wieprzowe 250 g
pieczarki 250 g
cebula 1
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Krokiety z farszem mięsno-pieczarkowym

2 jajka, mleko i wodę wymieszać dokładnie ze szczyptą soli, dodawać powoli przesianą mąkę do utworzenia gładkiego ciasta, dodać 1 łyżkę oleju i odstawić na 1/2 godziny.

Pieczarki sparzyć, mięso przesmażyć i zmielić razem z pieczarkami, doprawić solą, pieprzem i czosnkiem do smaku. Cebulę pokroić w kostkę, podsmażyć i dodać do farszu. Po wystygnięciu farszu dodać jajko i dokładnie wymieszać.

Smażyć naleśniki i na bieżąco zawijać krokiety.

Panierować w jajku roztrzepanym z mlekiem i bułce tartej. Smażyć na rumiano.

Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ben-ka 11.03.2012 21:35
bardzo apetyczne:)
Emilia22 30.12.2011 17:04
wyglądają super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak