Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kura z zielonym groszkiem pod ciastem francuskim

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

poporcjowana kura
sól
pieprz
oliwa 2 łyżki
masło 2 łyżki
cebula dymka ze szczypiorkiem 1 pęczek
groszek 400 gram
ciasto francuskie 1 paczka
jajko 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Kura z zielonym groszkiem pod ciastem francuskim

Mięso nacieramy solą i pieprzem . Na patelni rozgrzewamy oliwę z masłem . Obsmażamy kawałki mięsa ze wszystkich stron . Przekładam na talerz . Na tłuszczu , który pozostał na patelni , przesmażamy grubo posiekaną dymkę . Wrzucamy groszek i dusimy kilka minut , solimy do smaku . Rozgrzewamy piekarnik do 230 st. C . Dużą formę smarujemy masłem . Na dnie układamy groszek , a na nim kawałki kury . Wierzch zalepiamy ciastem francuski m. Ciasto smarujemy roztrzepanym jajkiem i nacinamy w kilku miejscach . Pieczemy 15 minut , potem zmniejszamy temperaturę do 160-180 st. C i pieczemy jeszcze pół godziny .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kriko 19.02.2013 18:44
pycha
Krzysztof15 29.11.2012 17:18
sprubuje
SYLKA 10.06.2012 12:41
super przepis
iknbozka 03.03.2012 13:19
jeszcze nie jadłam
Luki 11.02.2012 10:38
super
mala2021 03.01.2012 09:16
fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak