Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa grzybowa

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 1 sztuka
masło 1 łyżka
sok z cytryny 1 łyżeczka
Pieprz czarny ziarnisty Prymat 8 sztuk
ziela angielskie Prymat 4 sztuka
śmietana 18-procentowej 1 sztuka
mąka pszenna 1 łyżeczka
sól - -
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki
włoszczyzna 1 (bez kapusty)
Pieprz czarny mielony Prymat - -
grzyby suszone 5 dag
natka pietruszki 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa grzybowa

Grzyby umyć i namoczyć. Włoszczyznę i cebulę obrać. Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na 1 łyżce masła. Grzyby oraz włoszczyznę zalać 5 szklankami wody, dodać cebulę, przyprawy i gotować 30 min. Wywar przecedzić, przyprawić solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Mąkę rozmieszać w śmietanie, zaprawić zupę i zagotować

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

szajba2 12.02.2011 15:34
najlepsza z zup jest grzybowa
Joanna120 16.11.2010 13:22
smaczna zupka
Barbara55 09.10.2010 18:32
wszystko co z grzybami uwielbiam
agnus
agnus 15.03.2010 15:55
dobry przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak