Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szybki tort wiśniowy z kruszonki

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 200g
cukier 200g
cukier wanilinowy torebka
mąka 500g
jajko
sól szczypta
proszek do pieczenia torebka
masło do formy
wanilia łyżeczka (mielona)

Przepis i sposób przygotowania na: Szybki tort wiśniowy z kruszonki

Na wierzch ciasta: 500g wiśni świeżych lub ze słoika, 100g płatków migdałowych
Wymieszać w misce składniki ciasta mikserem z końcówkami do wyrabiania, żeby wyglądało jak surowa kruszonka. Natrzeć formę tłuszczem, nagrzać piekarnik do 220st. Rozłożyć 1/3 ciasta na dnie formy, z połowy reszty uformować brzegi. Umyć i wydrylować świeże wiśnie. Rozłożyć wiśnie na cieście, przysypać resztą ciasta i płatkami. Piec 25min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

krokodyl 21.01.2012 01:33
szybkość to podstawa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak