Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

racuszki z piersią kurczaka

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pierś z kurczaka 1 szt
cebula 1
pieczarki 2 szt
natka pietruszki
mleko 1 szkl
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
majonez 2 łyżki
jajko 1
mąka 2-3 łyżki
olej do smażenia
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: racuszki z piersią kurczaka

Mięso,cebulę pieczarki drobno pokroić Dodać posiekaną natkę dodać mleko i resztę składników i wszystko wymieszać.Na patelni rozgrzać olej .Kłaść łyżką nieduże placki i smażyć z obu stron na złoto.Podawać z ziemniaczkami i surówką

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krzysztof15 04.08.2012 14:05
pycha
smile 18.03.2012 21:08
jeszcze nie jadłam- muszę nadrobić=)
Luki 07.02.2012 15:48
wypróbuję

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak