Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mielone mięso z warzywami w cieście francuskim

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone wołowe 40 dkg
marchew 1 szt
pomidory 2 szt
papryka żółta 2 szt
oregano
sól
jajko 1 szt
kminek
ciasto francuskie 1 opakowanie
fasola czerwona z puszki 0.5 puszki
cebula biała 2 szt
ser gouda 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Mielone mięso z warzywami w cieście francuskim

Cebulę zeszklić na oleju , dołożyć mięso , doprawić i smażyć ok 10 min na dużym ogniu. Następnie wrzucić marchew, paprykę, pomidory i dusić pod przykryciem 10 min. Wyłączyć i dodać fasolę, pozostawić do wystygnięcia. Rozgrzać piekarnik do 190 st. Warzywa i mięso wyłożyc na ciasto ułożyć wzdłuż , posypać serem i zwinąć w roladę. Posmarować ją jajkiem rozbełtanym i posypać kminkiem. Piec ok 25 min w temp. 190 st na papierze do pieczenia. Pyszne polecam.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

sara1 13.10.2012 09:00
apetyczne jedzonko
malaczarna23 02.01.2012 17:05
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak