Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sos czekoladowo-pomarańczowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukier 10 dag
woda 4 łyżki
czekolada deserowa 20 dag
masło 2,5 dag
sok pomarańczowy 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: sos czekoladowo-pomarańczowy

W rondlu o grubym dnie, na małym ogniu wlewam wodę i cukier, mieszam aż do rozpuszczenia cukru. Następnie wrzucam po kawałku czekolady i masła, mieszając i czekam aż jeden się kawałek rozpuści dopiero dodaję kolejny. Nie można dopuścić do wrzenia! Na koniec wlewam sok pomarańczowy 100%, mieszam i zdejmuje z ognia. Czekolada gotowa, podaję na gorąco z zestawem różnych owoców.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Betka 20.05.2012 14:52
na pewno smaczne;)
lobzow 01.01.2012 21:55
pyszne .... :)
krzysiu510 30.12.2011 14:02
o i to fajnie brzmi..

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak