Faszerowane piersi z kurczaka na smakowitej ściółce

Faszerowane piersi z kurczaka na smakowitej ściółce

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierś z kurczka

    2 sztuki
  • ryż basmati

    100 g
  • kolendra

    0,5 pęczka
  • rodzynki

    50 g
  • szafran

    0,5 torebki
  • szypiorek

  • marchewka duża

    1 szt
  • sól, pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. Mięso rozbić tłuczkiem, natrzeć sola i pieprzem.
2. Z kolendry poodrywać listki.
3. Suchy ryż wymieszać z rodzynkami, szafranem, listkami kolendry i 400 ml lekko osolonej wody, wszystko wlać do naczynia żaroodpornego.
4. Szczypior pokroić w paski o długości 10 cm.
5. Obraną marchewkę zetrzeć na grubej tarce.
6. Szczypior i marchewkę rozłożyć na rozbitych piersiach, zawinąć i spiąć wykałaczkami.
7. Rolady ułożyć na ryżu, przykryć folią.
8. Dusić w piekarniku 35 minut.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Jadwiga18

08.09.2010 09:20
bardzo dobre

Zofia12

08.07.2010 12:04
Dziękuję!

swic

02.07.2010 12:42
Brzmi smakowicie!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat