Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

wątróbka drobiowa w sosie

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątróbka drobiowa 0,5 kg
marchewka 2 szt
cebula 1
sól
pieprz
olej do smażenia
mąka
koncentrat pomidorowy 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: wątróbka drobiowa w sosie

Wątróbkę oczyścić i pokroić na małe kawałki.Obtoczyć w bułce i podsmażyć na oleju.dodać pokrojoną w kostkę cebulkę.W garnku w niewielkiej ilości wody gotować startą na grubej tarce marchewkę .Dodać zawartość z patelni czyli wątróbkę z cebulką .Dodać koncentrat i chwilę dusić .Przyprawić do smaku i jesli trzeba lekko zagęścić .Podawać z ziemniakami lub pieczywem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorota59 23.03.2013 20:45
soczysta i apetyczna
Krzysztof15 30.11.2012 16:24
pycha
Neetka90 07.05.2012 15:58
super
Neetka90 07.05.2012 15:58
super
iknbozka 13.04.2012 11:21
mniam
Luki 15.01.2012 08:52
lubię wątróbki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak