buraczki ćwikłowe

buraczki ćwikłowe

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • buraki ćwikłowe

    4 kg
  • chrzan

    2 sztuki
  • sól

    3 łyżki
  • cukier

    8 łyżki
  • kwasek cytrynowy

    1 sztuka
  • oliwa z oliwek

    3 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Buraki ugotować w łupinach, zetrzeć na grubych oczkach można na jakich kto lubi .
Z utartych buraków odlać sok który zbierze się na dnie gara ok 3/4 szklanki. Wlać do rondla ,dodać sól ,cukier, kwasek, chrzan. Zagotować i połączyć z ćwikłą, dokładnie zamieszać nałożyć do słoiczków.
Na wierzch buraczków wlać po 1/2 łyżeczki oliwy z oliwek, zakręcić.
Zapasteryzować ok 10 min.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat