Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

krem z zielonego groszku

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

zielony groszek 1 puszka
masło 30 gram
cebula dymka ze szczypiorkiem 30 gram
woda 75 millitrów
mleko 300 millitrów
sól
pieprz
chilli 1 łyżeczka
szczypiorek
jogurt grecki

Przepis i sposób przygotowania na: krem z zielonego groszku

Cebulę gotować na maśle przez 5 minut na małym ogniu, aż do miękkości, od czasu do czasu mieszając. Następnie dodać groszek z puszki (bez zalewy) i dodać wodę (zamiast wody można dodać zalewę z groszku). Gotować na średnim ogniu przez 2-3 minuty (tak by groszek był miękki). Dodać mleko, doprawić chilli, solą i pieprzem do smaku, zagotować.
Używając blendera, zmiksować całość na krem.
Podawać w dużych szklankach, na koniec dodać łyżkę jogurtu greckiego oraz posypać szczypiorkiem.

Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

parysek10 30.12.2011 19:42
Jedna z lepszych zup
parysek10 30.12.2011 19:42
Jedna z lepszych zup

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak