Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

jajka faszerowane szpinakiem i awokado

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

awokado 1 sztuka
szpinak świeży 50 gram
parmezan starty 6 łyżek
oliwa 2 łyżki
sól
pieprz
jajko ugotowane na twardo 4 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: jajka faszerowane szpinakiem i awokado

Ostudzone ugotowane jaja schłodzić, następnie starannie obrać nie naruszając białka i przekroić na połówki. Oddzielić żółtka od białek.
Do blendera wrzucamy: żółtka, awokado, tarty parmezan, szpinak oraz oliwę z oliwek. Miksujemy na gładką masę, doprawiamy solą i pieprzem do smaku.
Masę przekładamy na białka.

Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bernadetta2 29.03.2012 19:35
super wygląda
madz88 01.01.2012 17:03
wczoraj się bardzo dobrze spisało :) dodam tylko jeszcze iż, awokado pod wpływem tlenu czernieje więc najlepiej zrobić to tuż przed podaniem, farsz ma śliczny żywo-zielony kolor :)
parysek10 30.12.2011 19:43
Dobre na przystawkę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak