Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta z fasolą i pieczarkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta biała 1 średnia
pieczarki 50 dag
grzyby suszone 10 dag
fasola Jaś 10 dag
masło 1 kostka
masło klarowane 2 łyżki
sól
pieprz
fasola czerwona 10 dag
biała fasola 10 dag
biała fasola 10 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta z fasolą i pieczarkami

Kroki postępowania

1
Fasole i suszone grzyby zalewamy letnią wodą (w osobnych naczyniach) i odstawiamy na całą noc, a następnie gotujemy do miękkości. Pieczarki obieramy ze skórki, dokładnie płuczemy i dusimy na rozgrzanym maśle klarowanym, doprawiamy odrobiną soli i pieprzu.
Krok 1 - Kapusta z fasolą i pieczarkami foto
2
Kapustę szatkujemy, zalewamy wodą i gotujemy do miękkości, odcedzamy. Do gorącej kapusty dodajemy kostkę masła i mieszamy aż się rozpuści. Dorzucamy ugotowane grzyby, fasole oraz podduszone pieczarki, mieszamy.
Krok 2 - Kapusta z fasolą i pieczarkami foto
3
Doprawiamy do smaku solą i sporą ilością pieprzu.
Krok 3 - Kapusta z fasolą i pieczarkami foto
4
Podajemy na ciepło.
Krok 4 - Kapusta z fasolą i pieczarkami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia561 05.04.2012 12:29
dobra do kotleta
Ela15 03.04.2012 08:02
fajne
pacpaw 23.01.2012 20:41
wygląda bardzo sycie
Sroczka 30.12.2011 15:11
zapowiada się bardzo smacznie
Mysiunia 30.12.2011 09:02
w ubiegłym roku robiłam taką kapustkę z fasolą, ale przesyt fasoli też nie jest za dobry:):)
ziutula
ziutula 30.12.2011 08:12
syte jedzenie...
stokrotka 29.12.2011 22:26
DOBRE

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak