Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Moskalik w śmietanie

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

moskaliki 80 dag
cebula biała 2 średnia
śmietana 12% 0,5 litra
szczypiorek 1 pęczek
ocet winny
sól
pieprz
cukier
cebula czerwona 2 średnia

Przepis i sposób przygotowania na: Moskalik w śmietanie

Kroki postępowania

1
Cebule obieramy, siekamy w drobną kostkę.
Krok 1 - Moskalik w śmietanie foto
2
Szczypiorek płuczemy, odsączamy papierowym ręcznikiem z nadmiaru wody, drobno siekamy, Śmietanę doprawiamy do smaku octem winnym, cukrem, solą i pieprzem.
Krok 2 - Moskalik w śmietanie foto
3
Warstwę moskalików układamy w szerokim naczyniu o wysokości kilku centymetrów, polewamy doprawioną śmietaną, posypujemy posiekaną cebulą i szczypiorkiem.
Krok 3 - Moskalik w śmietanie foto
4
Układamy kolejną warstwę śledzi, którą również zalewamy śmietaną i posypujemy szczypiorkiem oraz cebulą, Podajemy schłodzone. Śledzie możemy także polać śmietaną i posypać cebulą oraz szczypiorkiem bezpośrednio na talerzykach
Krok 4 - Moskalik w śmietanie foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pacpaw 03.01.2012 21:02
a moskaliki pozbywamy ogona i tego środka (powiedzmy rdzenia kręgowego) czy dajemy takie w całości?
pacpaw 31.12.2011 19:31
moskaliki zawsze zjadałem bez przygotowania. Muszę to spróbować
aguus 30.12.2011 13:36
Bardzo apetyczna propozycja:)
suzana 30.12.2011 12:57
super
Ewa6274879 29.12.2011 23:59
pycha!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak