Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron ze szpinakiem

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

makaron świderki 1 400g
szpinak mrożony 1 450g
podwójna pierś z kurczaka 1
cebula 1
ząbek czosnku 3
przyprawa Przyprawa uniwersalna kucharek-
masło
olej
żólty ser - do dekoracji

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron ze szpinakiem

1.Piersi z kurczaka kroimy w kosteczkę i przyprawiamy przyprawa Curry. Smażymy na oleju i odstawiamy.

2.Cebule i czosnek kroimy drobno . Szklimy cebule a następnie dodajemy czosnek i chwile smażymy. Następnie dodajemy szpinak, przyprawiamy vegetą do smaku i smażymy aż powstanie gęsta papka.

3.Gotujemy makaron. Usmażonego kurczaka i ugotowany makaron wrzucamy do szpinaku i mieszamy. Na koniec posypujemy startym żółtym serem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Emilia22 18.09.2010 10:41
ciekawy przepis
Klaudia007 31.07.2010 09:21
Musze skorzystać z tego przepisu:)
aga130982 01.07.2010 10:03
może być

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak