Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak marynowany w jogurcie

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kurczak 1 szt
jogurt l l
sól
pieprz
papryka mielona
kurkuma
chili

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak marynowany w jogurcie

Kurczaka umyć i pokroić na części, Porcje kurczaka umieścić w głębokiej misce i zalać jogurtem naturalnym w taki sposób by cały kurczak był w marynacie zanurzony. Miskę z mięsem wstawić do lodówki do zamarynowania na noc. Po tym czasie kurczaka wyjąć z jogurtu usuwając jego nadmiar. W miseczce wymieszać wszystkie przyprawy. Przyprawami oprószyć porcje mięsa i układać w naczyniu żaroodpornym. Piec pod przykryciem przez ok 30 min i jeszcze chwile bez przykrycia by mięso się zarumieniło.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dorota20w 24.01.2012 21:56
dzi?kuj?
everything 24.01.2012 08:47
bardzo fajnie przygotowany;-)
dorota20w 31.12.2011 12:49
i pyszny - zapewniam :)
Misiek1 30.12.2011 13:46
Kurczak ciekawie przyrządzony:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak