Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karp wigilijny

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

karp 10 dzwonkow
jajko 1 szt
mąka do smaku
sól do smaku
tłuszcz do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Karp wigilijny

Kroki postępowania

1
Dzwonki myjemy, osuszamy, solimy i posypujemy przyprawą do ryb. Zostawiamy na ok godz.
Krok 1 - Karp wigilijny foto
2
Jajko wybijamy i lekko roztrzepujemy. Mąkę wysypujemy do miseczki.
Krok 2 - Karp wigilijny foto
3
Rybę moczymy w jajku.
Krok 3 - Karp wigilijny foto
4
Następnie w mące.
Krok 4 - Karp wigilijny foto
5
Smażymy na głębokim i rozgrzanym tłuszczu.
Krok 5 - Karp wigilijny foto
6
Smażymy z obu stron do uzyskania rumianego koloru.
Krok 6 - Karp wigilijny foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 23.02.2014 09:37
uwialbiam karpia
IKrakowianka 18.02.2014 11:34
pyszna rybka
Krystyna32 25.12.2012 08:37
pycha
smakowita 23.08.2012 22:01
najlepsza rybka na stół wigilijny
berys18 04.07.2012 08:37
ładnie usmażony
zuzanna_z 30.04.2012 13:20
lubię
zuzanna_z 30.04.2012 13:19
lubię
Mariusz10 11.02.2012 16:37
znakomity!
calliope 06.01.2012 09:59
wygląda super :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak