Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

surówka ze szparagami

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szparagi 30 dkg
rzodkiewki 1 pęczek
cebula czerwona 1 szt
natka petruszki posiekana 1 łyżka
olej 1 łyżka
sok z cytryny
sól
pieprz
oregano
ziemniaki ugotowane w mundurkach szt
oliwki zielone 5 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: surówka ze szparagami

Szparagi myjemy oczyszczamy i gotujemy 15 minut,odsączamy je i kroimy na kawałki.Ziemniaki obieramy i kroimy w plastry,rzodkiewki myjemy i także kroimy w plasterki a cebulę siekamy.Oliwki kroimy w krążki.Wszystko łączymy skrapiamy sokiem z cytryny dodajemy olej i przyprawy i wszystko dokładnie mieszamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak