Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sznycel z szałwią

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pierś z kurczaka 4 sztuki
boczek wędzony 8 plastrów
szałwia 8 listków
olej 3 łyżki
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Sznycel z szałwią

Piersi kurczaka umyć, podzielić na połowy. Lekko je zbić, oprószyć z obu storn solą i pieprzem. Kawałki mięsa owinąć boczkiem. Na każdym przymocować po listku szałwii. Na patelni rozgrzać olej, smażyć sznycle po 5 minut z każdej strony.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak